Buffet van Odette // Coffeestop op de gracht

Niets geeft een groter gevoel van vrijheid dan tussen afspraken door een ‘ongeplande’ break op een leuke plek. Dat mag wat mij betreft een plek zijn om een beetje voor om te rijden, mits de tijd het toestaat.

Een van de plekken die ik af en toe probeer in te sqeezen als ik in Amsterdam ben, is Buffet van Odette. Buffet van Odette is een heerlijk rustpunt aan de mooie Prinsengracht en geschikt voor koffie op alle momenten van de dag. Daarnaast kun je kunt er genieten van heerlijke ontbijt-, lunch- en diner gerechten en gezond eten. Op de kaart vis van Frank’s Smokehouse, brood van Hartog en De Lindenhoff’s vlees, groenten en kazen. Buffet is beroemd om de truffelomelet en de classic sticky toffee cake. Voor de lunch is het beroemde Buffetbord een aanrader. Je kunt je bord volscheppen met heerlijke salades, tapas en quiches. Oprichtster Odette Rigterink zorgt goed voor haar gasten: ‘Een goed bord eten voor iedereen’

Het interieur is eenvoudig en smaakvol en op het terras kun je bijna het hele jaar door genieten van de gracht. Combineer je bezoek aan het Buffet met een wandeling in het Spiegelkwartier en je bent weer even opgeladen! In het weekend is Buffet van Odette een leuke combi met een museumbezoek.

www.buffet-amsterdam.nl