The taste of // Meyers Deli

Nog vele ontbijttentjes en kaffeebarren te ontdekken (bijvoorbeeld deze en deze in mijn eigen buurt), maar zoals ik al eerder schreef, is niets zo lekker dan terugkeren naar een plek met goede herinneringen. Zaterdagochtend, dus op naar Meyers Deli.

Op de fiets naar Frederiksberg, waar de main vestiging van Meyers Deli gelegen is aan de Gammel Kongevej. De buurt waar ik het tweede deel van mijn Kopenhagen-tijd verblijf. Daarover later meer.

Het was een fijn weerzien. Kaffee en Kanelsnegl lachten mij toe. Evenals de Deense meisjes in de bediening, de potjes zelfgemaakte jam, de broden, thee-en, wijnen en tafelzuren. Hej Hej, ik ben terug en here to stay for a while…

Vandaag at ik Skyr met rabarbercompote en home-made granola. Skyr is een typisch IJslands melkproduct. Officieel een zachte kaas, maar het lijkt op yoghurt. Traditionele bereide skyr smaakt zacht zuur met een lichte zoete nasmaak. Skyr is in IJsland en Denemarken een populair product. Original viking-food.

foto 1

foto 1

foto

foto 1 kopie 2

foto 1 kopie

foto 2 kopie

foto 3

foto 4

www.meyersmad.dk