Atelier Gaasterland // Stijl in de natuur

Een weekje weg of een weekje werken op een inspirerende plek. Het loopt in deze tijd bij mij een beetje door elkaar. Een weekje weg lijkt even nodig vanwege het constante en intensieve thuiswerk ritme. Werken op deze inspirerende plek is haast onvermijdelijk, omdat een plek als Atelier Gaasterland de creativiteit laat stromen. Ik ga ‘aan’ in deze prachtige gestileerde omgeving…

Van architectuur tot interieur, van keramiek tot linnengoed, van prachtig landschap om je heen tot inspirerende boeken op de plank. Een paar dagen bij Atelier Gaasterland tillen je op en doen mij weer beseffen hoeveel er uit het (werk-)leven te halen valt, in het grootse en in het kleine dagelijkse.

The art of living

Het prachtige atelier van Rik, Iebele en Joop ligt in het Friese Gaasterland. Een verrassende en prachtige omgeving waarin lieve dorpjes, mooie lanen en staten zich afwisselen met de stoere lijnen van de dijk langs het IJsselmeer. Een perfecte locatie voor Atelier Gaasterland. Gelegen aan een laan met oude beuken, aan het einde van een pad vol ronde rododendrons verrast deze strakke studio van 95m2 in Scandinavische stijl.

Op de plek van het atelier stond vroeger een oude eenden schuur naast het buitenhuis van Iebele, Joop en Rik, die het Friese buitenleven afwisselen met de hectiek en levendigheid van Amsterdam. In het met zorg ingerichte aterlier, geschikt voor twee personen, word je ondergedompeld in de smaak en de leefstijl van de mannen, hun passie voor interieur, reizen, natuur, creativiteit en een out of any box bestaan. Deze combinatie maakt een verblijf in Atelier Gaasterland zinnenprikkelend.

Liefde voor interieur en kunst

In het interieur ook weer het samenspel tussen strakke lijnen, stoerheid en Scandinavische rust aan de ene kant en levendigheid, kleur en een op Los Enamorados geïnspireerde look als tegenhanger. Een prachtige Piet Hein Eek tafel en stoelen in roze, oranje, geel, een stapel kussens in Kelim-stijl, warme tapijten en schapenvachten, kleurrijk glaswerk en keramiek van onder meer Klaas Bouma, afgewisseld met de strakke zwarte lijnen van het skelet van het atelier. Ook de intieme en fragiele kunst van kunstenaar Eva Claessens past op deze plek.

Werkplek in de natuur

Het schilderij waar wij ons een paar dagen in begeven zet mij aan tot fotograferen, ideeën uitwerken, kleine brainwaves en gedachtenlijnen die niet af of uitgewerkt zijn, maar die een aanzet zijn tot iets dat zich nog verder zal ontvouwen. Het atelier is daarom ook een perfecte werk- of creatieplek. Een fijne cocon om ook in je eentje te zijn en te werken. Werkmomenten die je afwisselt met wandelingen in de natuur, een bezoek aan de pottenbakker in het bos of de bakker in het dorp en een heerlijk diner aan huis door Pieter Hubregtse van Kookaltelier Zuiderzee.

Meer informatie of reserveren via info@ateliergaasterland.nl.

Tekst & foto’s // Rosan Gompers

The Style Office is a storytelling magazine on urban work- & lifestyle aimed at the next generation creatives & entrepreneurs. We love to share ideas and stories on new ways of working and creative entrepreneurship AND we love to inspire you on a great work- and lifestyle // hashtag #designyourlife // read more about us and learn what we can do for you. We’d love to meet you!