Coffee Scandinavian style // Scandinavian Embassy

Op zoek naar een leuke coffee hotspot in Amsterdam, stuit ik op Scandinavian Embassy aan het Sarphatipark. Award winning en volgens Esquire ‘best new cafe’ in 2014.

‘Coffee and food meets fashion in a Scandinavian setting’

Ik ben getriggerd. Bij Scandinavian Embassy kun je terecht voor bijzonder lekkere en goede koffie, gezonde ontbijtjes, lunches en private dining. Oprichter Dominika toont er tevens zijn fashion design.

Scandinavian Embassy staat garant voor een unieke Nordic koffiebeleving. Je kunt hier diverse roasts en blends proeven. De Zweedse Nicolas Castagno (2013 Brewers Cup Champion winner) laat je opnieuw kennis maken met koffie en koffie zetten. Gecombineerd met het heerlijke eten inderdaad een geweldige ervaring.

Op de kaart typisch Scandinavische gerechten, met aandacht voor de seizoenen. De roots of the Scandinavian cuisine. De oatmeal porrdige met blauwe bessen en geitenyoghurt is fantastisch. Ook de liver paté is niet te versmaden en vergeet vooral de homemade pastries niet!

In de open keuken zie je hoe alles bereid wordt. Scandinavian Embassy oogt als een Scandivische proeverij. Alles is prachtig en licht. Veel Zweeds hout, zowel gebruikt in de wandpanelen als in het meubilair.

Scandinavian Embassy verzorgt ook coffee brewing workshops.

IMG_6875

foto kopie

foto

www.scandinavianembassy.nl