Arne Jacobsen // Danish designer

De Deense architect en designer Arne Jacobsen (1902-1971) ontwierp meubels, textiel, servies, verlichting en accessoires. Beroemde ontwerpen zijn The Ant™ (voor The Novo Nordisk canteen), Series 7™, The Egg™ and The Swan™ (voor The SAS Royal Hotel ). Jacobsen ontwierp objecten om te bewonderen, maar ook veel dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Als architect is hij o.a. beroemd om het Royal SAS Hotel en de Danish National Bank in Copenhagen.

Arne Jacobsen heeft een enorme stempel gedrukt op de identiteit van Deens design. Door zijn talent om ideeën te visualiseren en zijn oog voor detail, was hij in staat met een klein team grote prestaties te leveren. Hij staat bekend om zijn enorme productiekracht. Als hij niet werkte, werkte hij toch. Ontspanning was voor hem werken aan een nieuw idee. Creatie.

foto 2
foto
Lily Arne Jacobsen
Schermafdruk 2015-05-02 21.58.51
foto 1
Schermafdruk 2015-05-02 21.58.40

Designs //
Swan swivel chair, 1958
Swivel armchair Lily, 1970
The Grand Prix chair, 1957
Table lamp, n.d.
chair Drop, SAS Royal Hotel, 1956-58

Foto’s // Republic of Fritz Hansen & Design is Fine 

www.arne-jacobsen.com