Festivals // Highlight Designkwartier

Het festivalseizoen is gestart! Lente en zomer genieten van foodfestivals, muziek, kunst, theater en design. Heerlijk om je weekenden mee te vullen en volop keuze. Vandaag een highlight over het Designkwartier in Den Haag. Omdat je dit niet mag missen. Zet alvast in je agenda: 29 – 31 mei // Designkwartier Den Haag!

IMG_1838

Designkwartier

Tijdens Designkwartier Den Haag zet het creatieve Zeeheldenkwartier de deuren open voor designliefhebbers, trendsetters en nieuwsgierigen. De focus ligt op slow design, lifestyle en interieur. In bestaande winkels, pop-upstores, musea en op vele andere verrassende locaties in het populaire Zeeheldenkwartier zijn meer dan 50 ontwerpers zelf aanwezig om hun nieuwste werk te tonen, erover te vertellen en het te verkopen.

Je hoort het persoonlijke verhaal van bekende maar ook van upcoming designers. Voor hen een kans om hun werk te presenteren, in contact te komen met het publiek en feedback te krijgen. Zo is er bijvoorbeeld werk van het collectief Dutch Invertuals te zien, na presentaties in Eindhoven en Milaan. Er is een pop-up store van het Deense merk Muuto en themawinkels, zoals een grafische winkel, de Vitra Store bij Conceptstore Studio van ‘t Wout en een Design Outlet-Store.
 Ook bekende instellingen doen mee met speciale tentoonstellingen en presentaties, zoals Panorama Mesdag, het Haags Historisch Museum en Stroom. Via een plattegrond stippel je ter plekke je persoonlijke designroute uit. Onderweg voldoende gelegenheid voor hapjes & drankjes.

IMG_1836

IMG_1766

IMG_1819

WOTH

Must go is het warenhuis WOTH // Week Only Treasure Hunt/Warenhuis voor één week // in het huis van Eigen Huis & Interieur hoofdredacteur Mary Hessing. Een prachtige oude melkfabriek in het hart van het Zeeheldenkwartier. WOTH begon als een serie kleine boekjes onder de naam ‘Ways of Thinking’. Ze verschijnen periodiek en zijn gewijd aan het creatieve gedachtengoed van ontwerpers, fotografen, architecten, art directors en professionals in de reclame. Tijdens het Designkwartier stellen Mary Hessing en haar man Toon Lauwen hun familiehuis open voor publiek en bouwen het om tot conceptstore WOTH. In de conceptstore zijn bijzondere producten bij elkaar gebracht. Het assortiment omvat Nederlands én internationaal design, vintage meubilair, vazen, serviesgoed en moderne klassiekers. Je vindt hier ook betaalbare treasures!

Nieuw bij WOTH dit jaar: Een presentatie van Hallingdal Kvadrat, Wandschappen, behang van NLXL (Studio Job, Piet Hein Eek, Piet Boon, Paola Navona), Leff, Led Clay Lampen van Maarten Baas en Bertjan Pot en een overzicht van Jonge Helden uit Eigen Huis & Interieur.

Mocht je agenda toch al gevuld zijn, je kunt WOTH ook bezoeken op afspraak. De boekjes zijn tevens online te koop.

IMG_1834

IMG_1835www.designkwartier.com
www.woth.co
f
oto’s Designkwartier 2014 // Rosan Gompers