Islands Brygge // The new hood

Slechts één van de zes reisboeken in mijn koffer besteedt aandacht aan deze wijk en dat maakt Islands Brygge meteen interessant. Aangekomen in Kopenhagen en geland in deze (volgens dat ene boekje) ‘fashionable mainly residential neighbourhood’ aan de rivier. Een eerste indruk.

Island Brygge is een relaxte woonwijk waar ik me meteen thuis voel. Een leefplek met buurtwinkels, pleintjes met cafés, kleine foodshops, veel groen en natuurlijk (niet uniek voor Islands Brygge) overal fietsen. Oude industriële panden waar appartementen en lofts in zijn gevestigd. Naast de oude gebouwen moderne architectuur en glimmende wooncomplexen. Maar ook de eerste bedrijfsverzamelpanden zijn gespot! Deze wijk is upcoming en populair bij ondernemers en creatieven.

IMG_4299

IMG_4294

foto 2 kopie

foto kopie 3

Islands Brygge maakt deel uit van Amager, één van de Deense eilanden waarop Kopenhagen is gevestigd en waar je ook delen van de universiteit van Kopenhagen vindt. De geschiedenis van Islands Brygge kenmerkt zich door militaire-, havenactiviteiten en handel. Vanaf het midden van de 20e eeuw is begonnen met de renovatie van de ‘vergeten’ industriële zone en deze docklands, met een prachtig en populair woongebied als resultaat.

Eyecatcher is de kade met het Havneparken, direct gelegen aan de rivier. Geliefd voor picknicks, wandelen, hardlopen en genieten van een prachtig zicht op de stad. Ook aan de kade vind je de industriële sfeer met delen van de oude spoorlijn. In het park veel culturele activiteiten en het ‘Islands Bryghe Harbour Bath’, waar je kunt zwemmen in het frisse water van de rivier en de sauna in kunt duiken, zo is mij beloofd!

‘Little Copenhagen invites you to Street ‘hygge’

Tijdens mijn eerste avond meteen een voorproefje van de lange zomeravonden aan de kade. Ik rol in ‘Little Copenhagen’ a touring pop-up city-within-the-city, waar je kunt genieten van street-food, drankjes, mensen kunt kijken en chillen. Deze stad in de stad bestaat uit tien shipping-containers omgebouwd tot keukens, bars, patio’s en DJ-booth. Van 14-17 mei in Islands Brygge. Good karma in deze wijk indeed!

IMG_4302

IMG_4318

foto 1 kopie 2

foto 3 kopie

foto 4

foto kopie 4

www.littlecopenhagen.dk/494/islands-brygge