6002 // Aanstormend talent

Het verhaal bij de zwart-wit foto op onze homepage slider // Man & Bicycle. Het verhaal van twee fotografen die elkaar vonden in hun passie voor interieurfotografie: Robin Noordam en Jonah Koenes.

Een communicatie-expert en een fietsenbouwer die elkaar vinden in interieurfotografie?

“ Wij kennen elkaar van school. We volgden een economische opleiding met focus op ondernemen binnen de detailhandel. We hebben samen aan een project gewerkt waarin we ondernemers ondersteunden en adviseerden in een toen opkomende straat in Rotterdam. We zijn elkaar daarna een tijd uit het oog verloren door andere interesses en studies. Toen we elkaar weer tegenkwamen, bleek dat we beiden bezig waren met fotografie, interieur en dat we de ambitie deelden om te ondernemen… “

Profielschetsen

Jonah // ” Oorspronkelijk kom ik uit de Communicatie en ben vanuit dat werk aan de fotovakschool begonnen. Voor mij liggen fotografie en communicatie heel dicht bij elkaar. Neem nu het schieten van portretten, dat vertelt eigenlijk alles. Bij fotografie ligt echt mijn hart.”

Robin // ” Interieur, dat is waar ik van jongs af aan al door getriggerd ben. Na mijn opleiding tot interieurstylist ben ik fotografie gaan studeren. Mooie composities vastleggen is mijn passie. Een goed interieur bestaat uit interessante, soms op het eerste oog niet kloppende composities, maar als je goed kijkt, weet je dat het goed zit.”

Wat typeert jullie?

“ Humor. Dat is voor ons heel belangrijk. Een goede sfeer en gezelligheid tijdens het werken is altijd leidend voor ons. Je moet hard werken maar jezelf ook niet te serieus nemen. “

Waarom willen jullie ondernemen?

“ Als fotograaf heb je een beeld in je hoofd dat je tot uiting wilt laten komen in je werk. Als je hier niet zelf de volledige controle over hebt en te veel water bij de wijn moet doen, gaat de essentie van je werk verloren. We willen zelf bepalen.”

6002?

“ Alles moet een naam hebben, zo ook de onderneming. Vaak beginnen ondernemers met de naam. Wij zijn begonnen met wat we wilden doen en kwamen er toen achter dat we geen naam hadden. In 2006 werkte we voor het eerst samen tijdens onze studie. 2006 vonden we geen geschikte naam. We besloten het om te draaien. 6002. Staat een stuk mooier toch?”

Waarin maken jullie het verschil?

“ Onze samenwerking is niet voor niets ontstaan. We vullen elkaar aan als het gaat om styling en fotografie. We luisteren echt naar een klant en weten door onze ervaring en kennis het juiste gevoel in interieur naar voren te brengen. We letten op de details en voorkomen dat interieur een soort stilleven wordt. We laten het leven.”

Wat is jullie droom?

“ Voor elke startende ondernemer is het een droom om een living te maken van hetgeen je doet. Elke dag met mooie dingen bezig zijn, is voor ons een voorrecht, zeker als je dat mag doen voor je werk. Elke nieuw project is een stap in die richting.”

Wat geeft de drive om door te gaan?

“ Als we een nieuw project hebben, kunnen we niet wachten met fotograferen. We zijn altijd bezig met kijken en laten ons inspireren door de dingen die we tegenkomen op straat, in een interieur of bijvoorbeeld tijdens een fietstocht. Het zijn vooral de vanzelfsprekendheden waarin mooie dingen schuil gaan. “

Wat geeft energie?

Robin // Een rondje op de fiets door Rotterdam vroeg in de ochtend, een boek over design, fotografie en interieur. Of na een dag werken fijne muziek luisteren.

Jonah // Naast sporten en een goede kop koffie krijg ik energie van verhalen van inspirerende ondernemers en fotografen. Dat laat je weer zien waarom je dingen doet en dat je altijd 100 procent moet geven.

Lelijk

“ We houden niet van overbewerkte beelden. Foto’s waar het gevoel volledig uitgetrokken is. Dit gaat ten koste van de authenticiteit van je werk. “

Echt mooi

” Werk met een kleine imperfectie die de esthetiek ten goede komt.”

Favoriete koffieplek

Robin // ” Charlie’s Kitchen R’dam. Lekker een ongedwongen huiskamersfeertje met veel vintage en goede koffie. Iedere keer opnieuw voel je je er thuis!”

Jonah // ” Urban Espresso Bar West R’dam. Leuke buurt, leuke mensen en een goede espresso natuurlijk! Het leuke van deze buurt is dat er veel verschillende soorten mensen komen. Dat brengt direct een andere sfeer binnen.”

_MG_0013

_MG_0029

_MG_0495

_MG_0535

_MG_9675

_MG_9691

RIHSTYLING

Website // Instagram / @6002photography