De dag van // Reinier Hamel

Reinier Hamel is creatief directeur van Sin Visuele Communicatie en oprichter en bedenker van Lola bikes & coffee. Een begrip op het Noordeinde in Den Haag. Een dag uit het leven van Reinier.

06.45 | ‘De radiowekker gaat. BNR, beursberichten en financieel nieuws op de achtergrond. Zelf wakker worden en de kinderen wakker maken.’

07.45 | ‘Ontbijten met mijn gezin vind ik belangrijk. Met z’n allen de dag beginnen. Aan tafel.’

08.15 | ‘We gaan de deur uit. Op de fiets naar school. Luc op z’n eigen fiets. Ik op mijn Rabasa. Tom bij mij op de stang. We halen iedereen in. Vooral bakfietsen, de plaag van het fietspad. Mijn Rabasa komt uit Barcelona. Handgemaakt, wendbaar en snel. Een kleine super handige stadsfiets.’

08.45 | ‘Naar Lola voor koffie. Overleg met mijn compagnon Arthur met wie ik in 2012 Lola bikes & coffee begon. Arthur was fietskoerier en organiseerde daarnaast fietstours in Den Haag. Na zo’n tour vroegen mensen: ‘waar kan ik deze fiets kopen?’ en ‘waar kan ik koffie drinken?’ Het idee voor Lola bikes & coffee was geboren.’

10.00 | ‘Op naar de nieuwe studio van Sin Visuele Communicatie in de Juffrouw Idastraat. Blij met deze stap en mijn nieuwe werkplek, waar ik, na jarenlang werken met een team, een ruimte voor mezelf heb. Ik probeer de beste meters in de ochtend te maken. Een paar uur concentratie en mijn dag is geslaagd.’

12.30 | ‘Lunch aan de keukentafel met bevriende collega’s Maarten en Matthijs, co-huurders bij Juffrouw Ida. Na een paar uur focus even lekker ontspannen, lol aan tafel en wellicht een nieuw spontaan ondernemersidee… aan de lunchtafel en in gesprek ontstaan de beste ideeën. We zijn altijd in voor iets nieuws. De Juffrouw Idastraat is nu al een nieuw creatief bastion.’

15.15 | ‘Op bezoek bij Gijs, hoofd Communicatie van het Gemeentemuseum en één van mijn opdrachtgevers. We werken aan een Mondriaan wielershirt. We bespreken het proefshirt met de nieuwe kleuren. De vorige versie was niet helemaal goed. Gijs en ik hebben vervolgens in alle vroegte – voor opening van de museumzalen – met kleurstalen bij de Victory Boogie Woogie gestaan. Dit zijn de leukste momenten in mijn werk. Dit shirt wordt een bijzonder collectors-item!’

18.15 | ‘Naar huis. Ik heb altijd moeite om van kantoor weg te gaan en af te sluiten. Na de hectiek van de dag is het einde van de dag een moment van rust achter mijn PC. Ik process de werkdag.’

19.30 | ‘Aan tafel, met z’n allen. Mijn vrouw Nicky heeft gekookt. Ook dit is voor mij een belangrijk familiemoment. Na het eten TV kijken of lummelen met Tom en Luc.’

21.00 | ‘Ik werk nog wat of klets met Nicky. Netflixen is ook een favoriete bezigheid op dit moment. We kijken House of Cards of Homeland. Verslavend. Ook Masterchef Australië staat hoog op de lijst. Van Gary Mehigan, George Calombaris and Matt Preston ga je gewoon houden.’

23.00 | ‘Nooit heel laat naar bed. Ik lees nog wat. Nu op het nachtkastje 2 fietsboeken: ’De 14e Etappe’ van Tim Krabbe en ‘Kop in de Wind’ van Wilfried de Jong. Zo fiets ik zelf overigens ook het liefste. Alleen in de wind en in alle vrijheid.’

post foto 3

post foto 1

www.lolabikesandcoffee.nl
www.sin.nl